Tung start på høstsesongen for Frøyland

Frøyland har hatt en tøff start på høstsesongen, første kamp endte med tap mot serieleder Sola. Mandag ettermiddag var det Viking 2 som sto den andre banehalvden.

Frøyland klarte ikke holde på ballen i 1.omgang, balltap etter balltap gjorde at det ble et skikkelig strev hele omgangen. Spillet foregikk på Frøylands banehalvdel. Viking 2 flyttet både bena og ballen kjappere enn Frøyland. Etter 16 minutt tok de ledelsen på en fin heading fra seks meter, 0-1. Det var ikke før de siste minuttene før pause at Frøyland endelig klarte å true Viking 2. Innbytter Preben Løvdahl Hellvik kombinerte fint to ganger med Ole Thomas Herrem. Viking-forsvaret ble ved begge anledninger utspilt, men Hellvik klarte ikke lure keeperen. I ettertid viste det seg at de brente sjansene var Frøylands siste mulighet til å komme inn igjen i kampen.

2.omgang ble mer av det samme. Viking 2 sto høyt med laget sitt og presset frem feil hos Frøyland. Med kort vei til målet scoret de tre kjappe mål i begynnelsen av omgangen som punkterte kampen. Mot slutten tok bortelaget foten av gassen litt og Frøyland tok vare på to kontringer, to mål av Preben Løvdahl Hellvik pyntet på resultatet.

Frøyland klarte aldri etablere sitt eget spill i denne kampen. Viking-spillerne var hele tiden kjappere, sterkere og bedre med ballen. Et fullt fortjent tap som gjør at opprykksfavoritt Sola nå har en stor luke på toppen av tabellen. Bak Sola er det jevnt, og det er mange lag som kjemper om 2.plassen.

Neste kamp for Frøyland er allerede på fredag, borte mot Austrått.

4.august 2014 Frøyland – Viking 2 2-4 (0-1)

16 min 0-1

53 min 0-2

54 min 0-3

60 min 0-4

90 min 1-4 Preben Løvdahl Hellvik

90 min 2-4 Preben Løvdahl Hellvik

Lagoppstilling: Bjørn Magne Bakken – Tommy Tønnesen, Runar Høiland, Ragnvald Soma, Sigbjørn Kalberg Skjæveland – Karl Morten Håland, Rune Svihus, Rune Pedersen Bore, Karl Arne Tveita – Ole Thomas Herrem, Hans Kristian Håland

Benyttede innbyttere: Preben Løvdahl Hellvik, Ådne Njå og Steinar Severson