Reisebrev fra Spania

Dag 6 for Frøyland sitt A-lag på treningsleir går mot slutten. Det har så langt vært et vellykket opphold på ny plass for den årlige treningsleiren. Der det tidligere år har gått østover til Tyrkia, var årets destinasjon Albir utenfor mer kjente Benidorm i Spania. Her har det store reisefølget på 36 personer fra Frøyland vært innkvartert på Albir Garden Resort, med treningsanlegget en busstur på 3 minutter unna.

Så langt er det blitt 5 fotballøkter og en kamp tidligere i ettermiddag, les mer om den under. Et kraftig regnvær på Spanias østkyst mandag gjorde at fotballbanene i området ble stengt. Alternativ trening i styrkerommet ble resultatet denne dagen. Litt tørre og harde baner de første dagene hadde veldig godt av regnværet, så treningsforholdene må sies å ha vært bra. Sol fra blå himmel og en gradestokk som viser oppunder 20 grader har betydd perfekte forhold, og vinterbleke kropper har også fått en god dose med sol.

En spilleklar tropp på 20 utespillere og 3 keepere har gjennomført gode og varierte økter med fokus på de samme prinsippene som det ellers terpes på i Norge. Noen skavanker er det i troppen, slik at ikke alle spillerne var disponible til kampen tidligere i dag. Da er det ekstra bra at laget også i år har hatt med seg egen fysioterapeut slik at stive og såre muskler får god behandling under oppholdet.

Seier 1-0 mot KF Bashkimi Siebnen fra Sveits.
Kampen under oppholdet i Spania ble spilt mot KF Bashkimi Siebnen fra Zürich i Sveits. Laget ble stiftet i 2007 og består av spillere opprinnelig fra Albania. Det var et fargerikt bekjentskap, og det må vel sies at gleden og samholdet med fotballen var viktigere enn alt som ble prestert på banen.

Frøyland tok tidlig kommandoen i kampen og kunne tidlig tatt ledelsen etter flotte kombinasjoner og store målsjanser. Utover i 1.omgang falt tempoet, det var mer unøyaktighet i pasningsspillet og alt for ofte ble det slått lange baller uten riktig adresse. Motstanderlaget skapte generelt lite i kampen, noen dødballer ble farlige men det var stort sett en rolig dag for Frøyland sine keepere.
Utover i 2.omgang ble den ene sjansen etter den andre ikke utnyttet, og da Runar Skjæveland endelig fikk ballen i nettet for så å bli avblåst for offside, så det ut til å ende 0-0. Men Tommy Tønnessen ville det annerledes og etter et presist innlegg fra Morten Fjeldstad fikk Tommy satt hodet til og ballen lå endelig i nettet etter 87 minutters spill.

Dersom effektiviteten til Frøyland hadde vært noen hakk opp så ville det fort stått både 4 og 5-0. Det ble skapt et tosifret antall sjanser i kampen men ikke utnyttet på en god måte. Heldigvis holder det med 1-0 og seier, men til de viktigere kampene som snart komme er det avgjørende å ikke sløse slik med sjansene som idag.

Alle disponible spillere i troppen fikk spilletid.

Laget fra start: Roger Karlsen – Tommy Tønnessen, Runar Høiland, Morten Karlson – Morten Fjeldstad, Jone B. Kleppa, Sindre Alme, Kristoffer Kverneland, David Bregård – Runar Kverneland, Preben L. Hellvik

Benyttede innbyttere: Erik Thorsen, Runar K. Skjæveland, Sander Hetland , Espen Ravndal, Tron Olav Kleppa, Ola Rønningen og Ørjan Karlson

Lørdag setter laget kursen mot Norge, og alvoret kan snart begynne. De siste forberedelsene legges neste uke før Midtbygden gjester Frøyland på fredag i 1.kvalifiseringsrunde til NM.

Helgen etter er det serieåpning borte på Vaulen. Da legges alle treningskamper som har gitt imponerende 6 av 6 seire til side, og poeng skal endelig deles ut.

Fotballhilsen fra Albir, Spania⚽️

Attachment