Full pott på overtid mot Express

Express tok turen opp fra Fevik torsdag formiddag for å møte Frøyland til kamp. Express er et av mange nye bekjentskap for Frøyland i årets serie. Laget viste torsdag at de var farlige på kontringer men kreftene tok slutt i siste halvdel av 2.omgang.

Selv om Frøyland gikk til pause med ledelse 1-0, så var det faktisk bortelaget som skapte de største sjansene. To ganger kom de bak forsvaret til Frøyland og alene med Jonas Høidahl, men sisteskansen til Frøyland reddet begge forsøkene. Frøyland hadde mye ball men som ofte tidlig i sesongen var det bare «nesten» flere ganger. I andre enden måtte Høidahl i aksjon flere ganger på langskudd fra Express og selv med mye ballbesittelse av Frøyland så var det Express som var nærmest scoring. Det varte helt frem til det 43 minutt når Hans Kristian Håland slo 45 grader ut fra dødlinjen til Ole Thomas Herrem, lysluggen dempet ballen og plasserte ned i motsatt hjørnet, 1-0.

2.omgang ga oss noenlunde samme kampbildet, men Express hadde ikke de soleklare scoringsmulighetene som før pause. Likevel truet de ofte når de satte fart fremover de første 2o minuttene av 2.omgang. Uttelling fikk de og i det 60.minutt når ballen ble tuppet i mål fra kloss hold etter retur fra keeper-Høidahl, 1-1. En ikke helt ufortjent utligning.

Fra utligningen og til kampslutt kjørte Frøyland kampen fullstendig. Bortelagets spillere falt som fluer grunnet kramper mens Frøyland brant sjanse etter sjanse og det virket som kampen skulle ebbe ut i uavgjort. Men to innbyttere ville det annerledes. Tre minutter på overtid slo høyreback Tønnesen en crosser bak i feltet til Karl Arne Tveita som headet ballen tilbake i feltet. På hel-volley dro Dagfinn Nærland til med venstrefoten og ballen føk opp i det lengste krysset, 2-1. Et massivt press fra hjemmelaget hadde ført frem til seier og tonnevis med selvtillit før neste kamp som er hjemme mot Randesund neste helg.

14 mai Frøyland-Express 2-1 (1-0)

43 min 1-0 Ole Thomas Herrem

60 min 1-1

93 min 2-1 Dagfinn Nærland

Lagoppstilling: Jonas Høidahl – Tommy Tønnesen, Runar Høiland, Ragnvald Soma, Jone Bjerkreim Kleppa – Geir Dahle Høyland, Rune Pedersen Bore, Sigbjørn Kalberg Skjæveland, Rune Svihus – Ole Thomas Herrem, Hans Kristian Håland

Benyttede innbyttere: Preben Løvdahl Hellvik, Dagfinn Nærland og Karl Arne Tveita